03
mandag 03.09.2012 | kommentar(er)

 

Ofte, så vi lman vise bilder ved siden av hverandre når man presenterer dem. For eksempel, man har 2 bilder som handler om det samme, og man vil ikke at betrakteren ser bildene hver for seg, men heller sammen.

Jeg har her laget en oppskrift på hvordan du kan lage dette bare med bruk av Adobe Lightroom. Og du trenger ikke siste versjon, det holder fint med versjon 3.

Les mer...

28
onsdag 28.03.2012 | kommentar(er)

Du skal ta bilder, det er strålende sol, location er perfekt til liten dybdeskarphet, for å få det perfekte bilde må du tilføre mer lys. Her beskriver jeg hvordan du kan bruke ekstern blits til å skape det perfekte lys på modellen samtidig som dybdeskarphet og lyset i resten av bildet bevares.

Les mer...

26
mandag 26.03.2012 | kommentar(er)

Mapper i Lightroom er liksom litt gjemt og glemt. Vi sier jo at vi ikke behøver å tenke noe mer på mappene. At vi heller da jobber med Collections og søker, men det er ikke helt tilfelle. Vi må av og til jobbe med mappene. Og det er en fordel å vite litt om hvordan disse mappene fungerer, og hvordan vi kan manipulere dem.

 

Les mer...

01
torsdag 01.03.2012 | kommentar(er)

Jeg vil her vise hvordan du går frem for å importere en eksisterende Lightroom katalog inn i en annen katalog. Dette er noe en ofte gjør hvis en har mange forskjellige kataloger, og vil samle dem inn i en katalog. Eller hvis en har brukt en annen maskin, for eksempel en bærbar datamaskin til å behandle noen av bildene. Typisk senario er at en har med en bærbar datamaskin på ferie, legger inn alle bildene på den, og vil ha disse bildene inn i hovedkatalogen når en kommer hjem.

Les mer...

01
torsdag 01.03.2012 | kommentar(er)

Hvis man har sensitive bilder i Lightroom katalogen eller av andre grunner ikke vil vise alle bildene i katalogen. Så finnes det en plugin til Lightroom som skjuler akkurat disse bildene. Her viser jeg hvor man finner, installerer, og bruker pluginen.

Les mer...

12
søndag 12.02.2012 | kommentar(er)
I denne tutorialen går vi inn på hvordan du oppdaterer Adobe Lightroom for å sikre deg at du har den mest oppdaterte versjonen tilgjengelig.

Les mer...

15
fredag 15.07.2011 | kommentar(er)
Her er en tutorial hvor jeg forklarer hvordan jeg gikk frem for å lage bildet du ser her.

Les mer...